Кувелис: Од Скопје зависи дали ќе има решение

Не можам да кажам кога ќе има конечен договор затоа што случајот сега е веќе кај Скопје, вели алтернативниот министер за одбрана на Грција, Фотис Кувелис,  во интервју за грчката држава ЕРТ.

Како што јави дописничката на МИА од Атина, Кувелис вели дека Грција, преку Никос Коѕијас, ги доставила грчките позиции и условите за суштинско решение, а сега одлуките треба да ги донесе Скопје.

– Ако ме прашате дали можам да одредам конечен датум, дали ќе се постигне договор, ќе ви кажам дека не можам да дадам и не можам да кажам, затоа што случајот сега веќе се наоѓа кај ПЈРМ, рече Кувелис за ЕРТ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *