КЛОСЕ СЕ ВРАТИ ВО БАЕРН

Најдобриот германски стрелец во историјата на светските првенства, легендарниот Мирослав Клосе, се врати во Баерн Минхен каде ќе ја преземе работата со селекцијата до 17 години. Неговото искуство секако ќе придонесе кон создавање одлични играчи во овој клуб.

– Клосе е извонреден човек и извонреден стручњак. Беше голем голгетер, а очекувам дека ќе биде и иден голем тренер. Неговото ангажирање е дел од стратегијата на клубот, која вели дека на чело на секоја генерација ќе стои поранешен голем фудбалер, или ако сакате, легенда на клубот- изјави спортскиот директор на Баерн, Хасан Салихамиџиќ.

Клосе исто така е кооптиран од селекторот на германската репрезентација, Јоаким Лев, за асистент на претстојното Сп во Русија.

One thought on “КЛОСЕ СЕ ВРАТИ ВО БАЕРН

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *