ДУИ и Движењето на народот потпишаа коалициски договор за претстојните избори

Претседателот на Демократската унија за интеграции (ДУИ) Али Ахмети и претседателот на Движењето на народот Скендер Реџепи Зејд денеска потпишаа коалициски договор за претстојните претседателски и парламентарни избори.

Коалиција беше најавена како Европски фронт кој ќе биде пречка за „руското влијание во земјата“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *