Професорката Билјана Ванковска претседателски кандидат на Левица

Професорката Билјана Ванковска ќе биде кандидат на партијата Левица за претседателските избори. 

Ова го соопшти претседателот на Левица, Димитар Апасиев, кој истакна дека го имаат најдобриот кандидат. 

Првиот круг претседателски избори во државава ќе се одржи на 24 април, додека вториот круг на 8 мај, заедно со парламентарните избори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *