Пендаровски ќе одликува со Орден за заслуги за Република Северна Македонија седумина истакнати културни уметници

Претседателот на Република Северна Македонија Стево Пендаровски, денеска, на свечена церемонија, ќе ги одликува Бедија Беговска, Благоја Чоревски, Ѓокица Лукаревски, Оливера Николова, Рефет Абази, Ристо Вртев и Слободан Унковски со Орден за заслуги за Република Северна Македонија.

Како што најавуваат од кабинетот на Претседателот, свечената церемонија ќе се одржи во 19 часот во Филхармонијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *