Шефот на унгарската дипломатија во посета на Северна Македонија

Министерот за надворешни работи и трговија на Унгарија, Петер Сијарто денеска ќе престојува во работна посета на Северна Македонија, на покана на министерот за надворешни работи Бујар Османи.

Како што соопшти МНР, во фокус на разговорите ќе бидат нашиот пристапен процес во ЕУ, билатералните односи во контекст на економската соработка и партнерството во рамки на меѓународните организации, како и други актуелни надворешно-политички теми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *