Седница на Советот за безбедност

Претседателот Стево Пендаровски за денеска со почеток во 12:00 часот закажа седница на Советот за безбедност, соопшти кабинетот на шефот на државата.

На дневен ред на седницата што ќе се одржи во вила „Водно“, ќе биде безбедносната состојба во државата и евроатлантскиот регион.

На седницата, покрај членовите на Советот за безбедност, ќе присуствуваат и директорот на Агенцијата за национална безбедност, Зарко Милошевски и директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *