Комисијата за уставни прашања го прифати предлогот за уставни измени, седницата ќе се одржи на 18 август

Собраниската Комисија за уставни прашања со десет гласови „за“ и седуммина против го проследија на натамошно разгледување предлогот за уставни измени.

На денешната седница на Комисија предлогот го образложи премиерот Димитар Ковачевски, а зборуваа и своите ставови ги изнесоа претставнции на сите пратенички групи.

Против уставните измени се пратениците од ВМРО-ДПМНЕ.

Собраниската седница за утврдување на потребата од уставни измени е закажана на 18 август.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *