Претседателот Пендаровски ќе присуствува на церемонијата на крунисување на британскиот крал Чарлс Трети

Претседателот Стево Пендаровски, придружуван од сопругата Елизабета Ѓоргиевска, ќе присуствува на церемонијата на крунисување на британскиот крал Чарлс Трети што ќе се одржи утре во Вестминстерската опатија во Лондон.

На крунисувањето се поканети шефови на држави со кои Лондон има целосни дипломатски односи, како и претставници на британските региони и прекуокеанските територии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *