Директорката за Западен Балкан во Генералниот директорат за проширување на ЕК, Матуела во посета на Собранието

Собранието на Република Северна Македонија денеска ќе го посети вршителот на должноста директорка за Западен Балкан во Генералниот директорат за соседство и преговори за проширување на Европската комисија Микела Матуела.

Како што информираат од собраниската прес-служба, Матуела ќе се сретне со Александар Николоски, претседател на Националниот совет за евроинтеграции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *