Парламентарното мнозинство ги избра новите министри во Владата

На предлог на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, доцна вечерва, со мнозинство гласови, Собранието на Република Северна Македонија ги избра четворицата нови министри:
  • Кренар Лога, за министер кој ќе раководи со Министерството за правда;
  • Фатмир Меџити, за министер кој ќе раководи со Министерството за здравство;
  • Азир Алиу, за министер кој ќе раководи со Министерството за информатичко општество и администрација;
  • Каја Шукова за министерка која ќе раководи со Министерството за животна средина и просторно планирање.
Како Влада, продолжуваме, ефикасно да ги спроведуваме реформите во интерес на граѓаните и ќе го зајакнуваме парламентарното мнозинство, по трасираниот, европскиот пат, со цел членство на Република Северна Македонија во Европската Унија, како национален и стратешки државен интерес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *