Се уште неизвесно дали АА ќе биде дел од Владата

Дали ќе се прошири владината коалиција со уште една партија засега нема јасен одговор, но она што се знае е дека двата најголеми коалициски партнери во Владата, СДСМ и ДУИ, сакаат да им се придружи Алијанса на Албанците.

Претседателот на ДУИ Али Ахмети вчера изјави дека парламентарното мнозинство е стабилно, но дека има еден поопширен и поперспективен пристап.

– Значи да се прошири тоа мнозинство и да се создаде една алијанса за Европа, рече Ахмети на одбележување на годишнината од смртта на Скендербег, каде присуствуваше целото раководство на партијата, но без членовите на т.н. „огнената група“ во ДУИ, предводена од Изет Меџити.

Дали ќе се прошири владината коалиција со уште една партија засега нема јасен одговор, но она што се знае е дека двата најголеми коалициски партнери во Владата, СДСМ и ДУИ, сакаат да им се придружи Алијанса на Албанците.

Претседателот на ДУИ Али Ахмети вчера изјави дека парламентарното мнозинство е стабилно, но дека има еден поопширен и поперспективен пристап.

– Значи да се прошири тоа мнозинство и да се создаде една алијанса за Европа, рече Ахмети на одбележување на годишнината од смртта на Скендербег, каде присуствуваше целото раководство на партијата, но без членовите на т.н. „огнената група“ во ДУИ, предводена од Изет Меџити.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *