ВМРО-ДПМНЕ објави уште 10 кандидати за градоначалници

Би сакал да известам за одлуките на Извршниот и Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ на кои се подржаа десет кандидатури за градоначалници за следните локални избори.

1.Како кандидат за градоначалник на Општина Ресен, ВМРО-ДПМНЕ и коалициските партнери го подржуваат Јован Тозиевски. Којшто е вработен во Јавното претпријатие во Ресен, со претходен ангажман во МЗШВ. Претходно бил и  член на Советот на Општина Ресен во два мандати, па сметаме дека добро ги познава локалните проблеми и потреби. 

2. Кандидат за градоначалник на општина Крушево предлагаме да биде Билјана ПроескаТаа е професор во гимназијата во Крушево по македонски јазик, работи таму веќе 20 години.  Добро ги знае проблемите во општина Крушево има добра комуникација и со младите и со нивните родители и сметаме дека ќе може да го освои изборниот прага за да може да донесе победа во општина Крушево.

3.  Кандидат за градоначалник за општина Делчево е Николчо СтојменовскиТој е доктор по ветеринарна медицина, со претходно работно искуство и во Бугарија и во Германија и во општината Делчево. Сметаме дека има добар углед во општина Делчево и ќе ја освои доербата на граѓаните.

4. Кандидат за градоначалник на општина Ранковце е Борче СпасовскиТој се занимава со трговија и е мал стопансвеник, сметаме дека оваа негова комуникација со општината Ранковце, му овозможува комуникација со голем број од жителите коишто го предложија за да биде кандидат за општина Ранковце.

5. Кандидат за градоначалник на општина Ново Село е Ѓорѓе Божинов. Тој е дипломиран економист, моментално е вработен во приватна градежна компанија како извршен менaџер.

6. Кандидат за градоначалник на општина Василево е Славе Андонов., кој што е дипломиран правник и сметаме дека ги има сите потребни квалификации општина Василево да ја направи подобра и економски подинамична општина.

7. Кандидат за градоначалник на општина Дебарца е Сашо Силјаноски. Семеен човек, дипломиран шумарски инженер вработен во министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство и важи за добро познат човек во општина Дебарца и сметаме дека ќе биде одличен кандидат за градоначалник на општината.

8. Кандидат за градоначалник на општина Кавадарци е Митко Јанчев. Сметаме дека е добро познат на македонската јавност како менаџер на една од најуспешните компании на државата, но исто така и во општината Кавадарци како градоначалник кој што реализира голем дел од проектите кои што се битни за кавадарчани. Предлогот за господинот Јанчев е барање токму и на мнозинството на жителите на Кавадарци.

9. Кандидат за градоначалник на општина Зрновце е Борчо Коцев. Тој магистрирал на Факултетот за Безбедност. Има партиски мандат во општинскиот комитет во Зрновци, има добри резултати направено и претходно во самата општина по однос на доверба на други изборни циклуси и сметаме дека може да биде и добар градоначалник на оптина Зрновци.

10. Кандидат за градоначалник на општина Кратово, Тодорчо Николовскипредложен од Социјалистичката партија. Господинот Николовски има правосуден испит, дипломиран правник, вработен во 2012 година во општина Кратово. Потоа, имал во ЈП Хидросистем Злетовица и сметаме дека со ова негово работно образовно искуство ќе биде добар и успешен градоначалник на општина Кратово.

Тоа би биле известувањата за денес, овие десет кандидати. Би сакал на сите да им честитам, да им пожелам фер плеи и успешна кампања и се разбира успешен и победнички резултат на изборите.

Антонијо Милошоски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *