Амбасадорот Марковски во посета на Корча

Македонскиот амбасадор Данчо Марковски денеска беше во посета на Корча каде се сретна со Ана Веруши преседателка на Советот на округот Корча.
На средбата присуствуваше и Васил Стерјоски, пратеник во албанскиот Парламент од овој округ и преседател на партијата Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ).
Соговорниците разговарале околу можностите за меѓурегионалната соработка во области како што се: економија, земјоделство, социјална, здравствство, туризам и култура.
Деновите Марковски оствари средба со градоначалникот на Елбасан, Гледиан Латја, а заедно го посетија и познатиот манастир „Свети Јован Владимир”.
И оваа и денешната посета на Корча се во рамки на програмските активности на Амбасадата на Северна Македонија во Тирана за поттикнување на регионалната и локалната соработка помеѓу двете земји

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *