АВМУ со активности против родови стереотипи во медиумите

Резултати од истражување на тема „Родот во телевизиските програми за 2017 година“, како и видео и аудио спотови од кампања против сексизмот во медиумите ќе презентира денеска Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Активностите се насочени  кон надминување на родовите стереотипи во медиумите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *