Мицкоски: Вакцините место во јануари стигнаа во мај, 5329 луѓе ги загубија животите

Лагата нема граница, а кога доаѓа од политичари лакеи на Зоран Заев можеби сме песимисти, можат тие и полошо.

Најавуваа масовна вакцинација во декември 2020 и додека трчаа по провизии започнавме во мај 2021, убедливо последни во Европа. Според бројот на починатите сме помеѓу првите шест држави во светот.

Денес прочитав на медиумите најава дека пристигнале околи 10500 дози Фајзер вакцини. Тоа што требаше да стигне во јануари или февруари стигна во мај, тоа што треба да е нормално за нив е спектакал.

Е, па да ви кажам нешто, 5329 македонски граѓани немаа можност да ги пречекаат во мај вакцините поради вашата неспособност и желба за провизии, починаа од корона…

Порано или подоцна ќе има одговорност, јас ви ветувам…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *