Изложба на графики на Данис Фејзиќ

Изложба на графики од Данис Фејзиќ од Сараево ќе биде отворена денеска во ЈУ Културно информативен Центар – Скопје.

Данис Фајезиќ е роден 1973 година во Босна и Херцеговина. Во 2001 година дипломирал на Академијата за ликовни уметности во Сараево каде и магистрирал.

Докторирал 2017 година на Интернационалниот Универзитет во Нови Пазар. Имал повеќе самостојни и групни изложби во БиХ и во странство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *