Делегација од Саудиска Арабија во посета на Стопанската комора на Македонија

Перспективите за унапредување на деловната соработка меѓу Кралството Саудиска Арабија и Република Македонија ќе биде тема на денешната работна средба на д елегацијата од Саудиска Арабија со претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески.

Делегацијата од Саудиска Арабија ќе биде предводена од почесниот конзул на Македонија во Џеда, Абдулах Ал Наваисер, а на средбата покрај Азески ќе присуствуваат и неговите соработници и претставници на компании – членки на Комората.

Во делегацијата од Саудиска Арабија ќе бидат бизнисмени од повеќе дејности – инженеринг и производство, градежништво, финансиски услуги, енергетика, недвижен имот, текстилна индустрија, автомобилска индустрија и хотелиерство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *