Манчевски и Арслан разговараа за трет мобилен оператор во Македонија

Создавањето услови за трет мобилен оператор во Македонија и искуствата на Турција во оваа област, биле тема на денешната средба на македонскиот министер за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски со турскиот министер за транспорт, морепловство и комуникации Ахмет Арслан.

На средбата со Арслан, одржана во тек на Светскиот мобилен конгрес во Барселона, Манчевски ги презентирал заложбите на МИОА во делот на дигитализацијата на администрацијата, зголемување на бројот на е-услуги и подготовката на оперативниот план за широкопојасен интернет.

Министерот Манчевски учествува на Светскиот мобилен конгрес со цел разговори за создавање услови за трет мобилен оператор во Македонија, како единствена држава во Европа со помалку од три оператори, соопшти Министерството за информатичко општество и администрација на РМ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *