Димовски: ВМРО-ДПМНЕ не треба да предложи кандидат за потпретседател на Собранието

ВМРО – ДПМНЕ не треба да предложи свој кандидт за потпретседател на Собранието, напиша на својот ФБ профил поранешниот пратеник од ВМРО – ДПМНЕ Илија Димовски.

– Доколку сме сериозна партија кој има намера да опстои на своите принципиелни критики, ВМРО – ДПМНЕ во знак на прифаќање  на критиката од јавноста  за непотребно големиот број потпретседатели, сама треба да се откаже од тоа место кое и следува, е пораката упатена преку ФБ од Димовски до неговата партија.

Дополнително, смета Димовски, ВМРО – ДПМНЕ треба да ги повика сите партии кои, како што пишува, си направиле пазар за овие функции да го сторат истото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *