Жбогар со 30 фотографии на Твитер ќе одбројува до завршувањето на својот мандат

Евроамбасадорот Самуел Жбогар почна да го одбројува своето заминување од функцијата во нашата земја, најавувајќи на Твитер дека во следните 30 дена ќе објави серија фотографии кои го рефлектираат неговиот четиригодишен мандат.

– За 31 ден си заминувам. Возбуден сум што се враќам дома, но истовремено сум обземен од емоции за времето што го оставам зад себе. Со 30 фотографии ќе го одбројувам времето и ќе се навраќам на сеќавањата од изминатите четири години. 1/30, напиша Жбогар на Твитер.

Самуел Жбогар функцијата евроамбасадор во нашата земја ја извршува од 1 септември 2016 година, кога го замени дотогашниот шеф на Делегацијата на ЕУ Аиво Орав.

Високиот претставник на ЕУ за надворешна и безбедносна политика и потпретседател на Европската комисија Жосеп Борел во јуни годинава го номинираше Дејвид Гер за нов шеф на Делегацијата на ЕУ во Северна Македонија, кој треба да дојде на местото на Жбогар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *