Филипче: Заштитата на здравјето на граѓаните во текот на изборите беше на највисоко ниво

Заштитата на здравјето на граѓаните во текот на изборниот процес беше на највисоко ниво. Голема благодарност за свесноста и почитувањето на мерките од страна на сите гласачи – покажавме дека можеме да функционираме со почитување на протоколи и мерките за заштита, објави денеска на својот Фејсбук профил министерот за здравство Венко Филипче.

Тој изразува голема благодарност и до сите медицински работници, членови на избирачките одбори, Комисијата за заразни болести и сите вклучени во организацијата на парламентарните избори во текот на трите дена на гласање за доследно спроведување на протоколите.

– Тоа е начинот на којшто ќе продолжиме да живееме безбедно – со носење маска, дезинфекција, почитување дистанца и почитување на протоколите, напиша Филипче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *