Без најава Евзони повторно затворен за влез во Грција

Пред еден час, грчките погранични службеници повторно го затворија копнениот премин „Евзони“.

Од граничниот премин „Богородица“ ни ја потврдија одлуката на нивните колеги од спротивната страна и само кажаа дека ваквата одлука ќе се применува најмалку до 15 јули.

Друго образложение од грчка страна до овој момент нема, освен што на патниците и туристите кои од денеска може да патуваат за Грција им се препорачува за влез во Грција да ги користат граничните премини преку Бугарија.

За транзитниот товарен сообраќај нема пречки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *