Османи ќе предаде норвешката донација на респиратори на ГОБ „8 Септември“

Во кругот на Градската општа болница „8 Септември” денеска ќе бидат предадени во употреба респираторите кои како донација ги обезбеди Кралството Норвешка.

Респираторите, како што соопшти владината прес-служба, ќе ги предаде заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи, во улога на Национален координатор на странска помош во земјава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *