ВМРО-ДПМНЕ: Македонската економија поминува низ тешки моменти заради аматеризмот на СДСМ

Македонската економија поминува низ тешки моменти заради аматеризмот на СДСМ и кражбата која ја приредија изминативе 3 години.

Фирмите се оставени сами на себе, а владата на СДСМ одвојува најмалку пари за стопанството во регионот.

Економијата е буквално на респиратори, преживува сама со сопствени средства.

Вистинските штети допрва доаѓаат.

Буџетската дупка која Заев ја направи само во првите три месеци од годината е 120 милиони евра, за цела година истата ќе биде и до 1.3 милијарди.

Иако Република Македонија тоне, оваа влада не презема одговорност.

Заев на изборите ќе доживее дебакл и затоа тој сака по цена на животите на граѓаните да се избори за помал пораз.

Граѓаните ќе го казнат Заев за рушењето на економијата и поигрувањето со нивното здравје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *