Министерството за здравство донира 32.000 заштитни маски за Прилеп

Донација од Министерството за здравство од 32.000 заштитни маски пристигна во Прилеп, која ја дистрибуираше Дирекцијата за заштита и спасување. Овие заштитни маски преку локалната самоуправа ќе им се распределуваат на граѓаните.

Во текот на викендот, општината спроведе акција за дезинфекција на улиците во сите урбани заедници во градот, а дезинфицирани беа и влезовите и скалилата до највисоките катови на колективните станбени згради.

Акцијата ја спроведоа 30-ина волонтери.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *