ВО АВСТРАЛИЈА И ПОШИРОКО СЕ ОРГАНИЗИРААТ МИРНИ ПРОТЕСТИ

Во Австралија и пошироко се организираат мирни протести за зачувување на македонскиот јазик, уникатност и државност на Република Македонија. Новата влада покажа голема слабост и со наивност тргува со нашиот идентитет, а со помош на Европската заедница и вазалите на ОН, со фашистичко настроените соседи кои ја поделија Македонија во 1913 година.
Македонската нација повторно се наоѓа пред прагот на уништување и поради тоа вашиот глас е многу важен за иднината на Македонија. Едниот на 18 февруари во Канбера, а другиот на 4 март во Сиднеј.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *