Затворен аеродромот во Охрид, ТАВ Македонија со поддршка на владините мерки за коронавирусот

Согласно одлуката на Владата на Република Северна Македонија донесена на синоќешната седница за затворање на аеродромот „Свети Апостол Павле Охрид“ од ТАВ Македонија информираат дека одлучиле да го затвори аеродромот во Охрид почнувајќи од полноќ на 15.3.2020 година, со цел да ги поддржи владините напори за спречување на ширење на коронавирусот.

-Како аеродромски оператор, за оваа одлука ги известивме сите авиокомпании кои летаат од/до аеродромот „Св. Апостол Павле“ и им го понудивме Меѓународниот Аеродром Скопје како опција за пренасочување на нивните летови. За информации во врска со утрешните летови кои требаше да се реализираат од Охридскиот аеродром, од следните дестинации, времиња на пристигнување и авиокомпании:

Виена – 7 часот и 50 минути -Визер

Цирих – 8 часот и 55 минути – Еделвајс

Малме – 17 часот и 35 минути – Визер

Базел – 18 часот и 30 минути – Визер

ги замолуваме сите патници да ги контактираат нивните авиокомпании, се наведува во соопштението од ТАВ Македонија.

 

One thought on “Затворен аеродромот во Охрид, ТАВ Македонија со поддршка на владините мерки за коронавирусот

  1. Great article! The depth of analysis is impressive. For those wanting more information, visit: LEARN MORE. Looking forward to the community’s thoughts!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *