Владата ги поништи распоредувањата на Чулев во МВР

Решенијата за распоредување во Министерството за внатрешни работи кои беа деонесени пред 3-4 дена од техничкиот министер за внатрешни работи Наке Чулев, вчера беа поништени.

Како што соопшти владината прес служба, вчера на седница на Владата, врз основа на Законот за Влада на Република С. Македонија, усвоена е одлука за поништување на 89 решенија за распоредување на работно место што ги донесе техничкиот министер за внатрешни работи Наке Чулев на 6 и 7 февруари оваа година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *