Промоција на втора стихозбирка од Вања Таневски

Во Домот на културата „Кочо Рацин“ вечер од 18.30 часот ќе биде промовирана поетската книга „Молецот и далечната месечина“ од Вања Таневски.

Таа е втора стихозбирка на младиот автор и дипломиран професор по македонски јазик, кој во 2010 година ја објави и „Крунисување на тажната смеа“.

Неговата нова книга поезија ќе ја промовираат Васил Тоциновски и  Златко Гелески.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *