Битолскиот карикатурист Блаже Докуле награден во Сеул

 Карикатуристот од Битола Блаже Докуле 10-ти пат континуирано е добитник на награда на Меѓународен фестивал за карикатури кој секоја година се одржува во Сеул, Јужна Кореја.

Годинава Докуле е награден за четири карикатури изработени на тема „Топло-ладно“.

-Во мојата петдецениска кариера сум учествувал на над 200 меѓународни и домашни фестивали на карикатурата. Мојата архива е исполнета со многу награди и признанија, а 10-тата по ред награда од Јужна Кореја посебно ми значи, изјави карикатуристот Докуле по добивањето на веста од Сеул.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *