Средба на лидерот на НДП, Мемеди со амбасадорот на Косово Дедај

Во екот на многуте средби со дипломати, Претседателот на НДП г. Весел Мемеди, заедно со Генералниот Секретар г. Сухејл Фазлиу и потпретседателот г. Суад Ибраими, реализираа официјална средба со косовскиот амбасадор во Скопје, г. Ѓерѓ Дедај и заменик шефот на косовската амбасада г. Флорим Гаши.

На оваа средба, Претседателот Мемеди го извести амбасадорот на Република Косово за новата екипа на НДП, партиската платформа и за други политички прашања кои се значајни за општествената организација.

Претседателот Мемеди го извести амбасадорот г. Дедај за сите активности на НДП, и потенцира дека во клучните моменти за земјата и албанската нација, НДП даде многу конструктивен придонес и тоа во три моменти, Договорот за добрососедство со Бугарија, Преспанскиот договор и Законот за употреба на јазици. Претседателот Мемеди потенцира дека нема дилема дека Национална Демократска Преродба ќе продолжи и понатаму ви линија на предците и прогресивните сили во земјата.

Амбасадорот на Косово г. Дедај и се заблагодари на претседателот Мемеди за посетата, и му честиташе за конструктивноста на НДП, исто така истакна дека парламентарните избори на 12 април во С. Македонија е добра можност за зајакнување на демократијата и европската перспектива на Република С. Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *