Претседателот Пендаровски ќе го врачи мандатот за формирање нова влада

Претседателот Стево Пендаровски денеска, врз основа на член 84 од Уставот, а во согласност со член 43 од Законот за Владата, ќе му го врачи мандатот за формирање нова влада на Оливер Спасовски, соопшти кабинетот на претседателот.

Во соопштението се посочува и дека по завршувањето на седницата во Собранието за избор на новата Влада на Република Северна Македонија, претседателот Пендаровски во својот Кабинет – Вила Водно, ќе ги прими членовите на новиот владин состав.

Термините за двата настани, врачување на мандатот и приемот за членовите на новиот состав на Владата, како што е посочено од кабинетот на Пендаровски, дополнително ќе биде соопштено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *