Потпишување договор за соработка со бугарската софтверска компанија Скејл Фокус

Премиерот Зоран Заев, вицепремиерот задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерката задолжена за странски инвестиции, Зорица Апостолска и основачот и главниот извршен директор на софтверската компанија Скејл Фокус, Пламен Цеков  денеска ќе потпишат договор за соработка.
Како што информира владината прес-служба, оваа најголемата софтверска компанија Скејл Фокус од Република Бугарија, во наредните пет години ќе инвестира 45 милиони евра и ќе отвори повеќе од 300 работни места. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *