Мицкоски: Со двотретинско мнозинство го укинуваме Преспанскиот договор

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во емисијата „Утрински брифинг“ изјави дека со двотретинско мнозинство во Парламентот ќе го укинат Преспанскиот договор.

-Со двотретинско мнозинство во парламентот, го укинуваме Преспанскиот договор, рече Мицкоски во „Утрински брифинг“ на „Слободен печат“.

Во врска со остранувањето на сликите со Никола Груевски од седиштето на партијата, Мицкоски рече дека не се острануваат само сликите со поранешниот лидер, туку и други, а се ставаат слики со содржини и луѓе, кои оставиле белег во историјата.

Околу неодамнешниот собир на ВМРО-ДПМНЕ во СЦ „Јане Сандански“, каде беа забележани голем број на поддржувачи на бившиот лидер Груевски, Мицкоски вели дека е нормално на собирите да има луѓе од неколку генерации на ВМРО-ДПМНЕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *