Дебата за новиот извештај за соработката меѓу Грција и Северна Македонија

„Соработка во областа на образованието, културата, и невладиниот сектор по Преспанскиот договор. Како да се продолжи напред? ‘‘ е наспловот на јавната дебата по повод објавување на новиот извештај за соработката меѓу Грција и Северна Македонија, во организација на
Аналитика тинк тенк, а во соработка со Амбасадата на Шведска во Скопје.

На настанот предвидено е обраќање на абасадорката на Шведска во нашата земја, Кристин Форсгрен Бенгтсон како и на професори од Универзитети од Грција и Северна Македонија. б

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *