Владата ќе ја одржи 171-та седница во Куманово

Владата на Република Северна Македонија денеска во Занаетчискиот дом во Куманово ќе ја одржи својата редовна 171. седница на која ќе претседава премиерот Зоран Заев, а ќе присуствуваат сите министри, гости и градоначалниците од регионот.

Како што соопшти владината прес-служба, на оваа седница приоритет ќе добијат информациите и одлуките за проекти од непосреден интерес на граѓаните на општините од регионот, за што во текот на денот на седницата ќе ѝ претходат повеќе теренски активности.

-Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов, ќе извршат увид во работите на рехабилитацијата на регионален пат Куманово – Св. Николе. Настанот е предвидено да се одржи во 11:30 часот на околу 500 метри од Затворот во Куманово. Министерот за здравство Венко Филипче во 13 часот ќе ја посети општата болница во Куманово, а во рамки на теренските настани, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, ќе ја посети компанијата за месна индустрија Никси, како еден од корисниците на ИПАРД програмата, информираат од Владата.

Од попладневните активности, во 15 часот во Здружението на пензионери, министерот Венко Филипче ќе се сретне со пензионерите од Куманово и регионот, а во 17 часот министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ќе се сретне со корисници на социјална пензија од Куманово и регионот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *