Димитров ќе оствари средба со Холтхоф Пфортнер

Министерот за надворешни работи Никола Димитров денеска ќе се сретне со германскиот министер за сојузни, европски и меѓународни работи на Северна Рајна – Вестфалија Стефан Холтхоф Пфортнер.

– На средбата, што ќе се одржи во просториите на Министерството за надворешни работи, ќе се разменат мислења за европските интеграции на Република С. Македонија и ќе се испитаат можности за натамошно продлабочување на билатералната соработка со оваа покраина на Сојузна Република Германија, соопштија од МНР. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *