Тим на МАСИТ се сретна со американската амбасадорка Бернс

Вчера (04.12.2019) во просториите на МАСИТ, управата и оперативниот тим на комората одржаа средба со Н.Е. Амбасадорката на САД Кејт Мари Брнз.

На средбата, беа презентирани информации кои се од приоритетно значење за македонската економија и индустрискиот раст, како и за регионалната соработка во рамки на која МАСИТ е многу активна.

Дополнително, од страна на МАСИТ, беа презентирани предлог даночните реформи во полза на зголемување на високо квалификуваната сила вработена во ИКТ секторот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *