Трамп до Сенатот: Влезот на Северна Македонија во НАТО нема да биде оптоварување за воениот буџет на САД

Американскиот претседател Донлад Трамп испрати синоќа писмо до претседателот на Сенатот во врска со зачленувањето на Северна Македонија во воената алијанса НАТО.

Во писмото се вели дека влезот на нашата земја во НАТО нема да има ефект на зголемување на процентот на уделот на САД во општиот буџет на НАТО.

 

-Вклучувањето на Северна Македонија во НАТО не ја намалува способноста на САД да ги исполнат нивните воени обврски надвор од Северноатлантскиот регион“, истакна Трамп во писмото.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *