Одбележување на 25 Ноември – Меѓународниот ден за елиминација на насилство врз жената

Премиерот Зоран Заев вечер во паркот „Жена борец“ во Скопје ќе се обрати по повод одбележување на 25 Ноември – Меѓународниот ден за елиминација на насилство врз жената.
На настанот „Нема оправдување – заедно против насилство врз жени и девојчиња“ покрај премиерот Заев ќе се обрати и министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска.
Со овој настан, како што информира владината прес-слижба, ќе биде одбележување стартот на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *