Честитка од премиерот Заев по повод Денот на албанската азбука: Заедно растеме, учиме, се развиваме, 111 години

Премиерот Зоран Заев денеска на својот профил на Фејсбук објави видео честитка до припадниците на албанската етничка заедница во Република Северна Македонија по повод одбележувањето на 22 Ноември – Денот на албанската азбука.

– Заедно растеме, учиме, се развиваме, 111 години. Честит Ден на албанската азбука!, се наведува во придружниот текст на видео честитката на Заев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *