„Шиле“ – монографија за актерот Васил Шишков

Монографија за актерот Васил Шишков насловена „Шиле“ на авторот Борче Грозданов ќе биде промовирана вечер од 18 часот во Македонскиот народен театар.

Промоцијата е организирана денеска по повод 48 години од раѓањето на Васил Шишков кој почина пред три години.

Монографијата ја објави издавачката куќа „Феникс“, ќе ја претстави рецензентот Христо Петрески, а извадоци ќе чита актерот Сенко Велинов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *