Договор за материјално-техничка донација од САД за МВР

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и претставникот на Програмата за борба против тероризмот на Бирото за дипломатска безбедност на американскиот Стејт департмент, Хит Вард денеска ќе го парафираат Договорот за материјално-техничка донација од страна на американската владина Програма за борба против тероризмот АТА, за потребите на повеќе организациони единици при Министерството за внатрешни работи.

Настанот ќе се одржи во Центарот за обука – Идризово, а обраќање ќе има и амбасадорката на САД во земјава Кејт Бернс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *