Во Кичево започна изградбата на два нови кружни тека

Во тек е изградбата на два нови кружни тека на улицата „Маршал Тито“, пред џамијата „Бела кула“ во  Кичево, на крстосницата на патот кон касрната “Чеде Филипоски – Даме”  и населбата Пашино како и еден пред самиот влез во касарната.

– За да ја подобриме безбедноста во сообраќајот, како и да обезбедиме што побрз проток на возилата, пристапивме кон изградба и на овие два кружни тека на улицата „Маршал Тито“ пред новата џамија во населбата „Бела кула“ и пред влезот во касарната, но исто така ќе се реновира и подземната инфраструктура на оваа улица со тротоари и осветлување. Оперативата на една локална градежна компанија со целиот свој капацитет деновиве забрзано започна да работи и е посветена на што побрзо завршување на овие кружени тека. Искуствата од претходно изградените кружни текови на магистралниот пат Скопје-Охрид делот кој минува низ Кичево и на булеварот „Ослободување“ потврдуваат дека регулација на сообраќајот на овој начин е најбезбедна за сите учесници во сообраќајот, како и за пешаците, ова е многу битно бидеќи оваа улица е продолжување на Старата чашија и е многу фрекфентна особено во летните месеци, рече Арбен Рустеми од општина Кичево.

Додаде дека оваа инфраструктурна инвестиција се финансира со средства од општинскиот буџет.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *