Георгиески: Уривањето на дивоградбите се одвива согласно планот, правни постапки се во тек

Уривањето на дивоградбите не е прекинато ниту запрено, активностите не се само машини на терен, туку се споведуваат правни постапки потребни за реализација на активностите. Ова денеска го изјави градоначалникот на Охрид Константин Георгиески во врска со забелешките за бавно спроведување на активностите за отстранување на дивоградбите во градот и на крајбрежјето.

– Постапката не е прекината, не е закочена, тоа што треба да се урива ќе се урива. Имаме свој план, кога ќе дојде време ќе се постапува. Како што ви кажав, уривањето на дивоградбите не е само машините на терен, ние тераме правни постапки, а градежната механизација за остранување е крајот на сета таа акција, рече Георгиески.

Тој уште истакна дека со новиот буџет на општината ќе се издвојат повеќе средства за спроведување на активностите на терен, повеќе од десет милиони денари.

– Кога ќе дојде време, доколку тие средства ги искористиме, ќе побараме средства и од државата, таа е тука да помогне, рече градоначалникот на Охрид.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *