Меѓународен ден за прекинување на неказнивоста на злосторствата против новинарите

Во организација на Здружението на новинарите на Македонија денеска во Скопје ќе биде одбележан Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста на злосторствата против новинарите.

На настанот по тој повод е најавено обраќање на претседателот на Здружението на новинарите на Македонија, Младен Чадиковски, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, амбасадорот на Кралството Холандија, Дирк Јан Коп, заменик-шефот на мисијата на ОБСЕ во Скопје, Џефри Голдстајн, и на новинарот и претставник на Репортери без граници од Париз, Ерол Ондероглу.

По обраќањата е предвидена и презентација на Нацрт-протоколот за односи меѓу полициските службеници и медиумските работници за подобрување на безбедноста на новинарите и снимателите од проф. д-р Никола Дујовски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *