Британски грант за зајакнување на регулативата за јавно-приватно партнерство и концесии

 Министерот за економија Крешник Бектеши и амбасадорката на Велика Британија Рејчел Галовеј денеска ќе потпишат Меморандум за соработка за поддршка на имплементацијата на проектот „Зајакнување на регулаторната рамка и јавните политики за јавно-приватно партнерство и концесии во Северна Македонија“.

Проектот ќе биде реализиран со грант од  750.000 долари, доделен од Владата на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, а ќе го спроведува Светска банка.

One thought on “Британски грант за зајакнување на регулативата за јавно-приватно партнерство и концесии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *