Иванов ќе ги прими акредитивите од амбасадорите на Египет и Канада

Претседателот Ѓорге Иванов денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваните амбасадори на Арапска Република Египет и на Канада во Република Македонија.

Новоименуван амбасадор на Египет во Македонија, со седиште во Софија е Моајад Фатхаллах ел – Далие, а новоименуван амбасадор на Канада во Македонија, со седиште во Белград е Кетлин Чаба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *