Пендаровски ги потпиша законите за ратификација на спогодбите за отворање на два нови гранични премини со Грција

 Указите за прогласување на Законот за ратификација на Спогодбата меѓу Северна Македонија и Грција за отворањето на два гранични премини, односно Граничниот премин Мајден – Промахои и Граничниот премин Маркова нога – Лемос, денеска ги потпиша претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски.

Како што соопштија од Кабинетот на Пендаровски, претседателот смета дека Спогодбата ќе придонесе за натамошен развој на севкупните билатерални односи меѓу двете држави, за развој на прекуграничната соработка и ќе ја олесни комуникацијата на населението што живее во регионот на двата гранични премини.

Претседателот Пендаровски, се наведува во соопштението, очекува од надлежните институции да дадат максимален придонес за реализација на предвидените активности и за што поскоро отворање на двата гранични премини. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *